INFO

Brasserie Eyserhof
Wo t/m Zo OPEN vanaf 11.00

 


Overnachten  OPEN
Shortgolf  OPEN


Euregio Maas-Rijn: bezoek Vaals, Aken en Luik

Vaals (NL) – 10 minuten vanaf Eys

Vaals staat natuurlijk bekend om de Vaalserberg en het bovenop de Vaalserberg gelegen Drielandenpunt. Probeer de weg te vinden in het Drielanden Labyrint. Het is aanrader om vanaf deze unieke plek het uitgestrekte uitzicht over Nederland, België en Duitsland te bekijken, maar Vaals heeft nog meer te bieden.

Zo kun je je laten verassen door de veelzijdigheid van het centrum van Vaals. Van de ochtendmarkt op dinsdagmorgen, de ambachtelijke glasblazerij, tot de musea en vele sfeervolle en variërende restaurantjes en cafeetjes en zelfs een outdoor kartbaan voor de adrenaline liefhebbers. Vooral De Kopermolen, een achthoekige kerk uit de 18e eeuw die is omgebouwd tot museum, is zeker de moeite waard. Let op de vele exposities die regelmatig hier te bewonderen zijn.

Een andere tip is het bezoeken van de twee kastelen van Vaals. Het aanzien van de kastelen is al prachtig en de gratis toegankelijke kasteeltuinen wil je zeker gezien hebben.
Daarnaast kun je in de omgeving de typische Zuid Limburgse rust vinden, terwijl je de omliggende dorpjes bezoekt. Door de veelal Duitse invloeden waan je je zo in een bosrijk gebied met prachtige statige vakwerkhuizen zoals net over de grens.

Aken (DE) – 15 minuten vanaf Eys

Vlak over de grens in Duitsland ligt Aken, de stad van Karel de Grote. Het is zeker de moeite waard om deze stad, gelegen in de Euregio Maas-Rijn, vanuit uw vakantieadres een bezoekt te brengen aan dit cultuurrijke oord.
Dat Aken tegenwoordig zo een rijke en mooie stad is, is te danken aan de Romeinse tijd. In de 8e eeuw laat Karel de Grote hier zijn paleis bouwen en benoemd Aken als hoofdstad van zijn rijk boven de Alpen. De vele bezienswaardigheden herinneren ons aan deze tijd.

Zo liet Karel de Grote voor zijn mankrachten een thermaal bad aanleggen, dit kuuroord is nog steeds in het centrum van Aken te vinden en de vele verschillende sauna’s en baden zijn  een ware bron van ontspanning. Een ander fenomenaal monument dat Karel de Grote ons heeft nagelaten is de Dom van Aken, de vroegere paltskapel. Deze bisschoppelijke kerk, die door UNESCO als wereld erfgoed is benoemd, is o.a. de rustplaats van Karel de Grote en de kroningsplaats geweest van tientallen (Duitse) keizers. De bijbehorende schatkamer, Domschatzkammer, wordt gezien als de mooiste boven de Alpen. Dit is een absolute must-see tijdens uw bezoek aan Aken.

Moderne cultuur is er in Aken ook volop te bewonderen in de vele musea en theaters. Naast al deze cultuur heeft Aken nog veel meer te bieden. Zo kun je overdag heerlijk flaneren door het klassieke centrum en winkelen in de winkelstraatjes. Door de vier universiteiten en hogescholen smelten er veel culturen samen in het centrum van Aken. Dit heeft er voor gezorgd dat de vele cafeetjes en restaurantjes zeer gevarieerd zijn en je overal gastvrij wordt ontvangen. Zoek je liever even de rust op, dan kunt je uitwaaien in het stadspark, dat bijna als stadsbos kan worden beschouwd. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad tot in de Eiffel.

Luik (BE) – 30 minuten vanaf Eys

Als je vanuit Maastricht zuidwaarts de Maas zou afvaren, kom je vanzelf uit in de volgende toeristische trekpleister, Luik. Je bent tegenwoordig binnen een half uurtje met de auto in Luik maar een boottocht is nog steeds mogelijk en geeft net dat beetje extra beleving.

Luik is in de vorige eeuw beïnvloed door de Romeinen en de rijke culturen die hieruit zijn voort gebloeid, is de Belgische trots in dit Euregionale gebied. Het vroegere bisschopsdom en prinsendom is dankzij haar geschiedenis en huidige industrie uitgegroeid tot één van de belangrijkste steden in België. Gelukkig is al deze grootsheid niet ten koste gegaan van de charme van de Waalse stad. In het centrum zijn talrijke knusse straatjes te vinden met winkels en heel veel cafeetjes. Het is dan ook niet toevallig dat hét Waalse folkloristische figuur Tchantchès, een marionet, gekenmerkt wordt door zijn kwajongensachtige karakter en zijn liefde voor het glas bier.

Luik is uitermate geschikt voor een dagtrip. Je kunt met een treintje alle klassieke en moderne hoogtepunten zien, lekker tot rust komen op een terrasje in het centrum of een bezoekje brengen aan het aquarium of aan een van de (dierkundige) musea.

Nieuws

EYSERSTERK GENIETEN

In Eys ligt midden tussen de weilanden, akkers en bossen de Eyserhof. Buitengewoon ontspannen, overnachten en golfen. Hier proef je de smaak van Zuid-Limburg. Laat je verrassen door het goede leven en ervaar de rust die Limburg te bieden heeft.

© 2024 Eyserhof- Sitemap -Wittemerweg 7 6287 AA Eys - Tel. +31 (0)43 451 1207 - info@eyserhof.nl