INFO

Brasserie Eyserhof
Wo t/m Zo OPEN vanaf 11.00

 


Overnachten  OPEN
Shortgolf  OPEN


Het Limburgse heuvelland

Eys

Ten zuidoosten van Maastricht en aan de voet van de Eyserbosweg midden in het Heuvelland vind je één van de hoogtepunten van de befaamde Mergelland route, Eys! Het dorpje ligt in een karakteristiek beekdal. Eys is een heerlijk rustig en gezellig dorp dat de perfecte gelegenheid biedt om te ontspannen en te genieten van je vakantie. Bezoekers van ons gebied wanen zich vaak in een heerlijke Franse sfeer of dromen weg op de terassen met de heuvelrijke omgeving die doet denken aan Oostenrijk.

Limburgse heuvelland

Voor de wandelaar en fietser is het Heuvelland in het algemeen al een paradijs en Eys mag niet ontbreken in uw tocht. Gelegen aan het Geuldal bevindt Eys zich tussen schitterende heuvelruggen vol bossen, akkers met vee en de vele wandelroutes die dwars door deze prachtige omgeving lopen. Vanaf de centraal gelegen dorpskern kun je genieten van de mooie 12e eeuwse  Barokkerk. Het is één van de weinige barokkerken in Limburg. Deze was eigendom van het St. Pauluskapittel te Luik, waar jaarlijks tal van activiteiten in en om de kerk plaatsvinden, waaronder de welbekende Krönungsmesse!

Ook op culinair gebied zit u in Eys goed. Naast twee goede restaurants om te dineren, kun je bijkomen van de activiteiten onder het genot van een heerlijk hapje, drankje, lunch of streekgerecht bij de gezellige Brasserie van de Eyserhof. Hier zal het je aan niks ontbreken. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de plaatselijke bakker. Door vele zeer gewaardeerd door de echte Limburgse vlaaien en het zwart brood.

De dorpskern van Eys ligt op een steenworp afstand van onze vakantiehuizen op de Eyserhof en is vanuit andere accommodaties makkelijk bereikbaar. Een tochtje met de fiets en zelfs wandelend brengt je meteen in de perfecte stemming om van al moois van Eys en haar om geving te genieten. Kom je op het goede moment van het jaar dan kun je misschien wel de echte gemoedelijke Limburgse gezelligheid proeven tijdens de jaarlijkse tradities met het Koningsvogelschieten, carnaval of een van de andere activiteiten in dit bruisende dorp!

Slenaken

De heerlijke sfeer en omgeving die je in Eys vindt, loopt naadloos over in de rest van het Mergelland tot in Vijlen, Epen en Slenaken. Niet voor niets mocht Slenaken zich in 2004 het op één na Groenste Dorp van Nederland noemen, volgens de stichting Entente Florale. Dit pittoreske dorpje is een van de rustplaatsen op de Mergelland route, aan de voet van de befaamde Amstel Gold race berg De Loorberg. Het is zeer geliefd bij wandelaars vanwege de vele voetpaden die langs het kronkelende beekje De Gulp en door de weelderige natuur lopen, zoals het bekende Krijtland pad. Slenaken is met de vele gastvrije eetcafétjes en restaurantjes een perfect rustoord waar je tussen de karakteristieke vakwerkhuizen kunt bijkomen van een dag wandelen, fietsen of touren door het Heuvelland.

Epen

In Epen kun je terecht als je houdt van de prachtige natuur en de talrijke mooie wandelpaden die elkaar hier kruisen. Epen is een klein, gezellig dorpje dat door haar mooie ligging achter de heuvels en aan de rivier de Gulp veel bezocht wordt door wandelaars. Natuurliefhebbers zullen het wellicht weten, Epen is de enige plaats in Nederland waar het zinkviooltje voorkomt. Dit mooie bloempje kan hier groeien doordat de Gulp zink aanvoert vanuit het nabij gelegen Belgische Kelmis, waar voorheen zinkmijnen waren gevestigd. Enkele aanraders als je door of in de buurt van Epen wandelt, zijn de graanmolen De Epener Volmolen (een Natuurmonument) en de plaatselijke ijssalon waar de huisgemaakt ijsbollen als warme broodjes over de toonbank gaan.

Nieuws

EYSERSTERK GENIETEN

In Eys ligt midden tussen de weilanden, akkers en bossen de Eyserhof. Buitengewoon ontspannen, overnachten en golfen. Hier proef je de smaak van Zuid-Limburg. Laat je verrassen door het goede leven en ervaar de rust die Limburg te bieden heeft.

© 2024 Eyserhof- Sitemap -Wittemerweg 7 6287 AA Eys - Tel. +31 (0)43 451 1207 - info@eyserhof.nl