INFO

Brasserie Eyserhof
OPEN v.a. **01-06-’20** Vooraf Reserveren (Binnen) Verplicht
Kom je ook Eysersterk shortgolfen ?
OPEN  v.a. **11-05-’20** Vooraf Reserveren Verplicht 

 

Boek een contactloos verblijf in Zuid-Limburg. Heb je een vraag omtrent een huidige of nieuwe boeking? Bekijk onze veelgestelde vragen omtrent covid-19.


Familiebedrijf Eyserhof

Sinds 1987 is de Eyserhof gestart met het houden van het Mergellanderblonde ras. Alle runderen krijgen veel rust, ruimte en gezonde voeding uit het Mergelland. De landgewasvoeders telen wij zelf op de landerijen van de Eyserhof, zoals verschillende soorten hooi en stro, voedermaïs en kuilgras.

Mergellanderblonde Eyserhof

Nadat de runderen van een heerlijke tijd in het Mergelland genoten hebben, worden ze op een verantwoorde wijze geslacht en tot eerlijke vleespakketten voor de consument verwerkt. Zo houdt de Eyserhof de keten gesloten van “gras” tot “vlees” voor de Mergellanderblonde genieter.

Historie van de boerderij

De Eyserhof is een familiebedrijf, dat al de 5de generatie kent binnen de familie van der Linden. De historie van de Eyserhof gaat terug tot voor de 14e eeuw. In het verleden werd het bedrijf gepacht door de familie van der Linden. Het was toen een gemengd bedrijf met varkens, melkvee en akkerbouw.

In de jaren ’70 werd de Eyserhof gekocht door Sjef van der Linden. Toen was er nog melkvee aanwezig. Later werd het bedrijf overgenomen door zoon Jean en zijn vrouw Stan en in 1983 werd het bedrijf uitgebreid met agrotoerisme. Melkvee verdween en er kwam vleesvee voor terug. In 1987 werden de eerste Blonde d’Aquitaine vleesrunderen aangekocht. Dit was het begin van de fokkerij van Mergellanderblonde. Foklijnen werden uitgezet en goede voeding samengesteld om zo de smaak van het vlees te bepalen. Het vlees werd geheel aan de handel verkocht. De akkerbouw is nog steeds aanwezig en staat gedeeltelijk in dienst van het vee.

Nieuwe marktbenadering

In de jaren ’90 waren het barre omstandigheden voor de boeren, de vleesprijzen zakten enorm en de akkerbouwtak was mede door kleinschaligheid bijna niet rendabel. Keuzes moesten gemaakt worden: de consument werd in contact gebracht met het vlees dat rechtstreeks van de boerderij komt. Hierdoor ontstond een nieuwe marktbenadering. Nog steeds kopen vele consumenten uit Limburg en ver daar buiten Mergellanderblonde rundvlees.

Duurzame toekomst Eyserhof boerderij

Doordat de Eyserhof meerdere bedrijfsonderdelen heeft kunnen ontwikkelen in de recreatie en gastronomie, is het mogelijk om het vee te kunnen behouden op de boerderij en de landerijen. Er is een toekomst voor de boerderij door gezamelijk beheer van landerijen, natuurgebieden en andere landgoederen in het Eyserbeekdal. In combinatie met de nieuwe marktbenadering en verwerking van vlees tot eigen culinaire producten is er een opnieuw een bestaansrecht voor de authentieke boerderij.

Nieuws

EYSERSTERK GENIETEN

In Eys ligt midden tussen de weilanden, akkers en bossen de Eyserhof. Buitengewoon ontspannen, overnachten en golfen. Hier proef je de smaak van Zuid-Limburg. Laat je verrassen door het goede leven en ervaar de rust die Limburg te bieden heeft.

© 2020 Eyserhof- Sitemap -Wittemerweg 7 6287 AA Eys - Tel. +31 (0)43 451 1207 - info@eyserhof.nl